Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Deutsche Telekom ...

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη Σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου - Deutsche Telekom:

«Η Σύμβαση  Deutsche Telekom – Ελληνικού Δημοσίου για τον Ο.Τ.Ε. που κατετέθη στη Βουλή, αποτελεί την μεγαλύτερη εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και δημοσίου πλούτου που πραγματοποιήθηκε μεταπολεμικά στη χώρα μας.
Μέσα από τα μόλις 28 άρθρα του σχεδίου Νόμου αποδεικνύεται ο Αποικιοκρατικός χαρακτήρας της. Η ψήφισή της από τη Βουλή των Ελλήνων θα αλυσοδέσει το Ελληνικό Δημόσιο στον Γερμανικό Οργανισμό και η όποια μελλοντική Ελληνική Κυβέρνηση θελήσει να επανακτήσει τον Οργανισμό, θα μπορέσει να το πράξει μόνο με καταγγελία της Σύμβασης, με πολύ σκληρές οικονομικές συνέπειες.
Την ώρα που άρον – άρον η Κυβέρνηση κατέθετε επισήμως τη Σύμβαση  παραχώρησης στην Deutsche Telekom, η Γερμανία συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο προκάλεσε ήδη την παρέμβαση της Γερμανικής Δικαιοσύνης.
Η άμεση εμπλοκή της Deutsche Telekom, σε υποθέσεις τηλεφωνικών υποκλοπών αιτιολογεί απόλυτα την κριτική του ΠΑΣΟΚ προς την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκποίηση του Οργανισμού σε μια ξένη εταιρεία για εθνικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης πως η όλη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση της Deutsche Telekom, που προέβαλε χθες ο Υπουργός Οικονομίας, δεν στέκουν σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για «φύλλο συκής».